Compressie

Medische compressiekousen

Als expert op gebied van behandeling met medische compressiekousen kiezen wij voor u de meest aangewezen been of armkousen na individuele maatname zowel bij veneuze (oa.spataders) als lymfatische pathologie (oa. been of armoedeem na klieruitruiming).

Wij werken met kwalitatieve producten van volgende leveranciers: Medi, Jobst, Sigvaris en Bauerfeind. Produkten van andere leveranciers zijn op uw aanvraag eveneens mogelijk.

U kan bij ons ook terecht voor de medische sportcompressiekous. Deze prestatie-en recuperatiebevorderende kousen worden meer en meer gebruikt in sportmiddens, zowel bij de amateur als de professional.

Druktherapie

Voor de nabehandeling van littekens als gevolg van brandwonden of na operatief ingrijpen worden drukkousen arm of been, drukhandschoenen, drukpakken of drukmaskers op maat gemaakt.

Een gecombineerde druktherapie met op maat gemaakte siliconentoepassingen is eveneens mogelijk. De duurtijd van een gerichte druktherapie kan, afhankelijk van de littekengenezing, 1 tot 1,5 jaar zijn.

Een professionele orthopedisch-technische begeleiding is hierbij ten zeerste aangewezen.

Voor informatie inzake al dan niet terugbetaling door de mutualiteit van medische compressie en druktherapie verwijzen wij u graag door naar ons secretariaat.

Contacteer Update