Prothesen - Epithesen

Een prothese is een orthopedisch apparaat, vervaardigd na een individuele maatname, ter vervanging van een lidmaat, arm of been.

Het betreft een aangeboren ontbreken van ledematen of delen ervan of verlies van een lidmaat door trauma of ziekte.

  • prothesen onderste lidmaat: van de traditionele esthetische en transferprothese tot de meest performante sportprothese met eventueel computergestuurde onderdelen en energierestitutiecomponenten.
  • arm prothesen : van de esthetische prothese tot de myo-elektrische voorziening met eventueel individueel beweegbare vingers

Een epithese is een zachtweefsel vervangende prothese, vb. bij ontbreken van een vinger of deel ervan of van andere lichaamsdelen zoals neus of oor. Deze worden vervaardigd uit siliconenmaterialen. U kan bij ons terecht voor deskundige professionele behandeling en begeleiding van deze pathologie├źn.

Wij staan in voor zowel de eerste nazorg bij amputatie alsook bij de opvolging van de volledige prothesebehandeling, en dit zowel in ons centrum, voorzien van begeleidende loopschool voor geamputeerden, in uw ziekenhuis, rust-en verzorgingsinstelling of bij u aan huis.

Voor verdere info, zowel orthopedisch-technisch als voor terugbetalingsmodaliteiten van de mutualiteiten helpen wij u graag verder. Gelieve hiervoor telefonisch contact te nemen met ons secretariaat.

Voorschrift Prothese onderste lidmaat

Contacteer Update